Квест «Україна – єдина країна»

В день соборності та злуки,

З заходу на схід.
                                                                      Всі візьмемося за руки
                                                          Бо один ми рід.

Є. Уткін

Під таким гаслом в переддень Дня Соборності України вихованці групи продовженого дня 2-х класів Іспаського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Миколи Марфієвича взяли участь у захоплюючому квесті-подорожі «Україна – єдина країна» зі своєю креативною, творчою вихователькою Мойсюк Оленою Олексіївною.

На початку уроку діти поділилися на дві команди: «Козачата» та «Соколята» та прослухали коротку історичну довідку про День Соборності України, переглянули відео ланцюга єдності, створеного у  1990 році, який неабияк їх вразив. І після цього вирушили у чудове змагання-подорож, де здійснили 7 цікавих зупинок. Кожне завдання-зупинка відрізнялося своїм новаторством та креативністю: «Асоціативний кущ», «Дешифратор», «Україна єдина», «Так чи ні», «Відгадай мелодію», «Смачненька», «Зайві літери». Вихованці групи з натхненням та ентузіазмом проходили кожну зупинку та демонстрували свої знання з різних предметів. В перерві діти співали пісню «Мова єднання». Хочеться ще відзначити зразкову поведінку маленьких школярів та їх кмітливість, старанність, зосередженість. Під час гри діти показали, що коли працювати командно, то можна отримати потрібний результат, адже в єдності наша сила.

Олена Олексіївна підібрала цікаві інноваційні завдання, які допомагають формувати у  другокласників уважність, креативність та компетентності у галузі гуманітарних наук і володінні рідною мовою. Вихователька групи продовженого дня продемонструвала високу педагогічну майстерність. Усі присутні із захопленням спостерігали, як Олена Олексіївна передавала дітям частинку себе, свого тепла, доброти, любові та свої безцінні знання. Робота виховательки групи продовженого дня є чудовим прикладом для наслідування.

Хорошим підсумком уроку була спільна пісня Н. Бучинської «Моя Україна» та створення ланцюга єдності між учнями та вчителями, який ще раз нагадав усім присутнім про те, що Україна має бути єдиною, що всі ми – один народ, а в єдності наша сила!

Залишити відповідь